Emilialla karvaiden pettymysten syksy


Viimeistä vuottaan alle 21-vuotiaiden sarjassa ottelevan Emilia Kanervan syksyyn osui monta tiukkaa ja kirvelevää tappiota. Heinäkuun lopussa pidettiin alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cup-kilpailut, jossa Emilia sijoittui tiukan pronssiottelun jälkeen viidenneksi. Tämän jälkeen oli edessä arvokisojen putki.

Syyskuussa Bulgariassa järjestetyt Nuorten EM-kisat oli vuoden päätavoite. Mitalitavoite oli realistinen, mutta jo ensimmäinen ottelu oli vaikea. Emilia ei päässyt omalle tasolleen, vaikka voittikin ottelun. Toisessa ottelussa sama tahmeus jatkui ja tässä ottelussa vastustaja oli niukasti parempi.

Emilia aikuisten MM-kilpailuissa.

Pari viikkoa myöhemmin pidetyissä aikuisten MM-kilpailuissa Azerbait­za­nissa ei otteluvoittoja tullut. Emilia Kanerva sai avausot­te­luunsa vastus­ta­jakseen Turkin Busra Katipoglun, joka oli maailman listan sijalla 42. Ottelu eteni suori­tus­pis­teittä lähes otteluajan loppuun. Kanervan kolmas varoitus kaksi sekuntia ennen otteluajan päättymistä ratkaisi voiton turkkilaiselle.

Nuorten MM-kilpailut käytiin tänä vuonna Bahamalla ja pienestä oli jälleen kiinni. Emilia Kanerva kohtasi avausot­te­lussaan Serbian Anja Obradovicin. Kun ottelua oli käyty reilu minuutti, Kanerva onnistui saamaan serbialaisen sidontaan, jota hän ei kuitenkaan saanut pidetty pisteitä tuottavasti. Ottelu eteni Emilian hienoisessa hallinnassa pisteittä varsinaisen otteluajan loppuun. Jatkoaikaa oli käyty 36 sekuntia, kun Obradovic onnistui heittämään Kanervaa wazarin arvoisella uchimatallaan. Näin Kanervan kisa päättyi avausottelun tappioon. Obradovic eteni lopulta pronssille.

Arvokisojen jälkeen Emilia osallistui vielä yhteen aikuisten Gran Prix-turnaukseen Uzbekistanin Taskentissa. Emilia sai avausot­te­luunsa vastaansa Israelin Inbal Shemeshin. Ottelun alussa Kanerva onnistui pisteiden arvoisesti käsivar­si­hei­tossaan. Israelilainen onnistui kuitenkin tasoittamaan myöhemmin kääntämällä Emilian yrityksen omaksi heitoksi. Jatkoaikaa oli oteltu tasaisissa merkeissä pari minuuttia, kun Shemesh onnistui kääntämään Emilia pitävään sidontaan. Näin otteluvoitto israe­li­lai­selle. Ennen Tashkentin Grand Prix -turnausta Shemesh oli maailman rankingin sijalla 34 ja Kanerva sijalla 155. Emilia jatkoi kisojen jälkeen matkaansa Tokioon, jossa hän leireili 3 viikkoa ja palasi Suomeen joulukuun alussa.

Emilia valmistautuu syksyn viimeisiin kilpailuihin Taskentin puistossa.