Emilia Kanervalle hopeaa MM-kisoissa


Kirkkonummen judoseuran Emilia Kanerva nappasi hopeaa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa Sarajevossa. Hienosti otellut Emilia voitti neljä ottelua matkalla finaaliin. Finaalissa Japanin Ryoko Takeda osoittautui kuitenkin vielä liian kovaksi palaksi. Tästä huolimatta Suomen judon puoliksi hiottu timantti täydensi loistavaa kesäänsä MM-hopealla – ensimmäisellä MM-mitalilla nuorissa koskaan!

Ensimmäisessä ottelussa Emilia oli vakuuttava, eikä Mongolian Ichinkhorloo Munkhtsedevilla ollut juuri mahdollisuuksia. Mongolialainen sai kaksi varoitusta passiivisuudesta samaan aikaan kun Emilia teki kaksi pistesuoritusta heitoista. Puolivälin jälkeen Emilia päätti ottelun näyttävään jalkaheittoon.

Kuva1_EmilianVoittoheittoEnsimmaisessaOttelussa

Toinen ottelu Venäjän Danna Nagutshevaa vastaan sujui myös käsikirjoituksen mukaan. Emilia hallitsi pystyottelua suvereenisti. Viikko sitten Emilian kanssa EYOF-pronssia voittanut venäläinen yritti ratkaista ottelun matossa heti alkuun siinä kuitenkaan onnistumatta. Emilia kontrolloi ottelua ja heitti venäläisen ottelun puolivälissä ja meni selvään pistejohtoon. Nagutseva väsyi Emilian vauhdissa ja sai pari passiivisuusvaroitusta ennen ottelun loppumista.

Poolifinaalissa pienikokoinen Brasilian Vitoria Andrade ei myöskään päässyt Emilian kanssa pystyottelussa sinuiksi. Emilia jauhoi yrityksiään ja vaikkeivat ne aivan onnistuneetkaan brassi kuittasi itselleen kaksi passiivisuusvaroitusta. Ottelun loppupuolella Emilia sai vahvan mattopaikan, jossa onnistui sidonnassa pistesuorituksen arvoisesti ja oli ratkaista ottelun heti perään käsilukolla. Tällä voitolla Emilia eteni MM-semifinaaliin.

Semifinaali Puolan Angeliga Szymanskaa vastaan oli tiukka. Molemmat tekivät hyviä yrityksiä ja Emilia hallitsi ottelua hienokseltaan. Emilia sai muutaman hyvän mattopaikan, mutta pistesuorituksia ei hyvistä yrityksistä tullut. Ottelun loppupuolella Emilia sai heitettyä puolalaisen pistesuorituksen arvoisesti ja puolalaiselta loppui usko. Väsynyt Szymanska sai vielä passivisuudesta varoituksen ja näin Emilia voitti ottelun. Historiallinen MM-finaalipaikka oli tosiasia!

Finaali Japanin Ryoko Takedaa vastaan sujui japanilaisen hallinnassa. Vaikka taktiikkaa oli hioittu, ei Emilia lopulta saanut pienikokoista japanilaista kuriin. Teknisesti taitava Takeda meni pistejohtoon ennen puoliväliä ja Emilian oli pakko hakea tasoitusta. Emilia pani kaiken peliin ja haki rohkeasti ratkaisua. Tarkasti otellut Takeda hyödynsi Emilian pienet virheet ja sai vielä kaksi heittosuoritusta tehtyä, eikä lopputuloksessa jäänyt jossiteltavaa. ”Tappio ei harmita samalla lailla kuin viikko sitten hävitty ottelu EYOF:ssa. Finaalissa ei oikein ollut voittomahdollisuuksia ja tämä oli paras mahdollinen tulos tänään”, kommentoi Emilia kilpailujen jälkeen.

Kuva3_MM_Joukkue

Upea kilpailukesä on nyt takana ja tuloksena – EM-kultaa, EYOF-pronssia ja MM-hopeaa. Emilia kevään ja kesän saavutukset on huomattu kansainvälisissä judopiireissä ja MM-kisaraportissa Emiliasta kirjoitettiin mm. seuraavasti: ”Finland’s ‘super rookie’ arrived in Sarajevo on the back of winning EYOF bronze and before that claimed 13 gold medals in a row on the circuit”.

Kuva2_Palkintojenjako