Emilialle EYOF-pronssia Georgiasta


Emilia voitti pronssia Georgian EYOF-kilpailuissa (Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit)

11822760_1000864469954500_8706830900750600460_n

Helteisessä ilmanalassa otellussa kisassa Emilia voitti kolme vastustajaa. Semifinaalissa hän kuitenkin hävisi isäntämaan Eteri Lipartelianille, joka lopulta voitti koko sarjan. Kisa näytti alusta loppuun olevan hankala Emilialle. Emilia osoitti kuitenkin suuruutensa pystymällä huononakin päivänä ylittämään useimmat vastoinkäymiset ja voittamaan arvokisamitalin.

Emilian ensimmäinen ottelu on usein perinteisesti ollut se kaikkein vaikein. Vaikea se oli tänäänkin Kosovon vahvaa Flaka Loxhaa vastaan. Emilia hallitsi alkutapahtumia ottelussa, mutta ottelun puoliväli oli synkkä ja Emilia oli yhtäkkiä varoituksilla 2-1 häviöllä. Tilanteen pelasti Emilian heitto, joka juuri ja juuri ylitti pistekynnyksen. Loppua Emilia sitten jo selkeästi hallitsikin, vaikka hankalatylinen kosovolainen hyvin pyristelikin.

Poolifinaalissa saksalainen Xenia Coban antoi hyvän vastuksen Emilialle. Alussa Cobanilla oli pari vahvaa mattopaikkaa ja Emilialla oli täysi työ selviytyä niistä. Ottelun puolenvälin tienoilla Emilia sai lonkkaheittotanssin päätteeksi saksalaisen lonkan päälle. Hyvä heitto ja sen päälle sidonta, joka ei kuitenkaan pitänyt kuin muutaman sekunnin. Lopussa Emilia vähän hölmöili antaen pari helppoa vastaheittopaikkaa saksalaiselle, mutta onneksi niistä ei tullut pisteitä.

Semifinaalissa Georgian Eteri Liparteliani otteli semifinaalissa takisesti viisaasti pitäen vasemman käden kaukana Emiliasta. Ottelun alkupuolella georgialainen sai pyyhkäistyä Emiliaa yukon arvoisesti ja tätä eroa Emilia ei raivoisasta yrityksestä huolimatta saanut kurottua. Emilia hävisi, putosi pronssiotteluun ja samalla 73 peräkkäisen voitetun ottelun putki vihdoin katkesi.

Pronssiottelussa Israelin Gili Shariria vastaan Emilia pani alussa myllyn pyörimään ja meni selkeään pistejohtoon heiton sekä perään tehdyn sidonnan ansiosta. Emilia hallitsi ottelua selkeästi, mutta lopun huolimattomuus teki ottelusta jännittävän. Emilia voitti ottelun ja kovien taistelujen jälkeen EYOF-pronssia, hienoa!.

Emilian rankka kilpailukausi jatkuu edelleen. Seuraavaksi on vuorossa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut Sarajevossa 5. – 9.8.2015. Emilia palaa kotiin 2.8 ja lähtee uudelle kisamatkalle 5.8. Peukut pystyyn, että virtaa riittää vielä kesän viimeiseen koitokseen.

Eteri Liparteliani oli “EYOF Player of the Day”

Tässä vielä mestarin haastattelu kisojen jälkeen: https://www.youtube.com/watch?v=aMds2DCGp3A

Videon yhteydessä todetaan: “The Georgian girl won the -57kg category and beat the current Cadet European Judo Champion Emilia Kanerva (FIN) in the semi-final. This achievement resulted her to be picked as the EJU player of the day”. Onnittelu Eterille voitosta.

Emilian kisamenestys mediassa

Emilian EYOF-pronssi huomioitiin myös mediassa.

 

Kuvia päivän otteluista. Kuvat EJU.

emilia_heittaa_eyof   11828839_10153525063616912_7522691950936386149_n